Dec 28, 2010

:: Saya Blogger Pulau Pinang ::

heyyy..wana kembali aktif berblog..haahaha..sebab pa? la ni ada la masa sikit..kursus pun dah nak habes....buleh la cek ejas time nak buat entry sikit...punya dok pikiaq benda apa nak post...tiba2 cek teringat BPM ada buat segmen berkenalan lagi..uish..ni yang cek syok ni.....jom2...sat2..hampa tau ka BPM tu apa? kalau tak tau..BPM ni la Blog Pilihan Malaysia...dulu cek penah join dah..cek masuk kategori Blog Baru Pilihan...cek kalah!!! takpa la...bukan rezeki...kali ni cek nak join pulak Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri...kehkehkeh...tu la cek dok cakap loghat utara ni....sebab cek nak join kategori ni.....syok aihhhh! kalau hampa nak belajaq cakap utara..mai sini cek nak ajaq hampa!!! sebelum tu jom sat kita tengok apa benda nak kena buat.....

kalau hampa nak tengok apa yang hampa kena buat jom kita tengok [SINI]

: Nama diberi :
Nur Syawana binti Ismail

: Nama Glamer :
Wanna....kalau nak panggil Wana de'Amor pun bulehh ^_^

ni la tuan punya blog!!! hehehe
: Status :
cek single but not available...nak jadi bini orang dah!

: Macamana nak contact cek?:
nah email ni..wanna_syawana@yahoo.com..cek ada FB ja nooo....

: Daerah :
cek dok kat Kepala Batas, Pulau Pinang

: Tempat Tinggal :
juga di Kepala Batas,di Permatang Tinggi B....jemput mai qumah nooo!!!

: Apa yang menarik kat sini? :
haaaa..kat sini ada Dewan Millenium...Rumah Sejarah Tun Paklah kita.... ada Masjid Ahmad Badawi, Hotel Seri Malaysia...Kompleks Dato'Kailan ( nama kompleks sempena nama arwah ibunda Paklah )..ada Penang Golf Resort, ada Kiosk @ Bertam ( buleh mai makan macam2 )...dan yang paling penting ada Pusat Latihan KEMAS ( tempat kerja cek..hehe )

jadi....ni la serba sedikit tentang cek yang mai dari Pulau Pinang ni....oppp sat2....jom kita belajaq sikit cakap utara noo...
Cek = Saya/aku
Hang = Awak
Hampa = Awak (untuk ramai org atau sekumpulan org)
Depa = Mereka (jauh dari orang yang bercakap)
Sat = Sekejap/sebentar
Mai = Mari
Pi = Pergi
Tang = Dekat/di (cth : hang ada tang mana? = awak ada dimana?/awak ada dekat mana?)
Toksah : jangan/tidak perlu
Tau = Tahu
Tu = Itu
Loklaq = tidak senonoh
Menyorok = Sarapan pagi
Toyu = Kicap
Ketaq = Gementar / berdebar2
sebelum habeskan ayat..jom la kita tengok2 sikit apa ada kat Kepala batas ni......

Haaa...Kompleks Dato'Kailan ni....

Ni la opis cek....

KIOSK @ Bertam di waktu mlm...


Dewan Millenium
so...kat sini dah la kot nooo sesi perkenalan...dah keluaq tajuk dah ni..hehehe..nanti cek buat kelas kat hampa pasai cakap utara noooo....see ya...amboi cakap omputih....hehehe..daaaaa~


4 comments:

intanurulfateha said...

nk jugak buat entry ni tp x smpat3 =.=

Wana De'Amor said...

::INTAN::
~jum laaa~

Oshin jamel said...

hahahha~~br taO menyorok tue sarapan pg..ingtkan men sorok²!!!len bebenar kan bahase utara nie kan wana!

Wana De'Amor said...

::akak Oshin::
~hehehe..aah lain betul~