Jul 18, 2011

::Lagenda Wanna & Nizal::

...Assalamualaikum...


lama sangat dah rasa tak update blog...yela sebab takda benda nak crita...tetiba harini rasa nak update....sebab memang ada sumthing yang aku nak story.......sesungguhnya tiada kebahagiaan yang aku cari melainkan kebahagiaan menjadi seorang isteri yang sentiasa disayangi suami.....

....alkisah.....

ahad
17.6.2011

petang itu.....

aku sunyi harini...incik suami kena keja....tunggu punya tunggu dia tak balik..

tengah asyik aku tengok crita Lagenda Budak Setan di Astro Citra, aku terlelap..... tetiba aku terbau wangi...bau wangi yang aku suka sangat....ya..bau wangi suami aku....

aku terjaga....nampak kelibat suami aku pi balik...pi balik..simpan barang...pastu selongkar dapur..dengar dia goreng telur.....pastu diam...dah siap..dia dtg dekat aku di ruang tamu..bawak sepinggan nasi....lepas pelawa aku makan...dia pun makan..laju....kesian dia..letih keja..mesti tak makan harini......

then....aku betul2 tak larat nak bangun....aku demam sebenarnya....so aku still baring depan tv...sambil mengiring badan ke arah suami aku..renung beliau lama2...kesian dia...mesti penat sangat tu..

kami masing-masing diam....asyik melayan penghujung cerita Lagenda Budak Setan....sempat aku berbual dengan suami aku....

Suami : Kate frust gila....Kasyah dah nak kawen...

Aku : tu la...sedih!

kami diam lagi.......masing-masing melayan jiwa....masa ni part Ayu nak melahirkan anak....aku dah sebak masa Kasyah terpaksa tinggalkan Ayu sorang2 sebab susah nak bersalin.....tapi aku diam....suami aku pun diam.....

sampai part doktor cakap " maafkan saya Encik Kasyah..kami tak dapat selamatkan isteri awak".... tetiba suami aku bersuara...

Suami : abang masa tengok cita ni dulu part lain abang tak sedih.....tapi part ni memang abang sedih gila....tak boleh terima la....bayangkan bini meninggal.....
(dalam nada sebak...diammmm )

tiba-tiba aku nampak suami aku letak pinggan nasi...tutup muka dengan tangan....
Ya ALLAH...suami aku menangis....sedih sangat....lalu aku pun turut menangis..teresak-esak aku menangis...bukan sebab aku sedih dengan cerita tu....tapi sebab aku terharu...terharu bila suami aku menangis....terharu bila suami aku cakap dia tak dapat nak bayangkan kalau dia yang mengalami situasi tu....hilang arah....

cukup sampai sini....tak perlu lagi dia buktikan cinta dia pada aku.....selama ni aku selalu ragu2 akan kesetiaan..kasih sayang dia pada aku...tapi apa yang terjadi semalam, menyedarkan aku betapa sayangnya dia pada aku.....syukur ya ALLAH...

dah habes menangis...

Suami : yang hang teriak jugak pasepa? biaq abang dah la teriak!!! ( cover macho sebab dia nanges tadi..cis! )

aku : haaa?


sesungguhnya kehadiran orang ketiga dalam kandungan ini mengeratkan lagi hubungan kami suami isteri..alhamdulillah.....


6 comments:

pa'ah said...

seyes lawak dialogue yg last, wish both of u happy forever.. :D, xsabaq nk tggu hg lahirkan bby! letak la nama aku.. FARAH.. hoHOo

Wana De'Amor said...

hihii......insyaALLAH....

oshin-jamel said...

so sweet...hehehehehe!!!beruntung dpt en somi cam nizal nie tao..jgn sangsi2 lagi pasnie k!!! ;)

Wana De'Amor said...

hihihih.....biasa la tu kak...simptom time ngandung....

SueZ said...

comel...suka2...

i baru singgah kali pertama kat sini..BW

mykhalis said...

jagalah suami sebaiknya.. semoga kekal hingga keakhir hayat