Jan 1, 2011

:: Pakat2 Beranak Bulan 9 nanti ::

salam bloggers..Happy New Year...Selamat Tahun Baru 2011...wahh..lagi 2 minggu sja oke!! 2 minggu saja aku kan bertukar status...hari ni baru nak pegi cari barang2 hantaran..malasnye! hehehe.....oke...ni la entry pertama utk tahun 2011 ni...wow...excited je aku nak mengarang....bukan nak story pasal majlis pertunangan, bukan nak story pasal Mr.Ch kesayangan...tapi nak story pasal masa depan...hahaha..ya..masa depan!!! ~

al kisahnya semalam aku keluar ke kedai membeli topup...nak kata malam tu..tak la malam sangat..petang la..dalam pukul 5 lebih...pastu, aku singgah la kedai runcit nak beli air 100plus..tengah2 mencari tu, aku nampak ada sorang budak muda..rasanya dalam belasan tahun la...mayb antara 17-19 tahun..dia masuk pakai helmet..round-round kedai pastu dia pegi dekat cashier...aku ni takut dia nak merompak je..sebab tu i keep my eye on him...heheeh~jahat tak aku?? pastu masa die pagi kat cashier tu, kebetulan aku dah jumpa air 100plus . aku pun pegi la dekat cashier nak bayar air tu...then aku nampak dia ambil sesuatu dari cashier tu, bayar, then blah kalut2.....hurmmm....aku rasa macam pelik je benda yang dia beli tu...kotak kaler merah ....macam kenal je kotak tu!!! pastu aku pun cari la kat kaunter benda yang aku nampak dalam tangan dia..ye sahh!!! memang sahhh!!! dia beli KONDOM!!! hahahaha....sebabnya dekat kaunter tu ada kotak yang sebijik macam yang dia pegang..KONDOM DUREX easy-on... perghhh!!! budak tu memang betul2 mengamalkan safety first la...nak pulak dengan sifat aku yg selalu nak tau ni, aku pun tanya la apek tu..."uncle..itu budak beli apa?"...uncle tu jawab " play safe punya barang, aiyaa..muda2 sudah pakai"....dia geleng kepala...aku gelak jela...hahaha..sapa suruh kau jual apek oi!!!

then masa aku nak drive balik aku terfikir.....oh ya! malam ni ada sambutan New Year..ops cosss la malam ni jugak ada la sesi 'kenduri'....esoknya kondom bertaburan....tu yang pakai!!! yang tak pakai pun belambak2...jadi...tunggu la after 9 bulan....Metro Bulan September 2011, hari2 cerita pasal kes buang bayi....anak2 yang dibuang tu adalah anak2 New Year...betul tak? baru2 ni pun ada banyak kes buang bayi....bulan November dgn bulan Disember....haaaa...tu anak Hari Valentine.....tunggu pulak Bulan Mei....bayi2 yang dibuang tu anak2 Hari Merdeka...cuba korang kira...n korang tengok balik..bulan2 peningkatan kes pembuangan bayi....bulan Mei, Bulan September, Bulan November....sebabnya...time ada event atau sambutan secara besar2an..masa tu la budak2 ni buat 'projek'...nauzubillah....


4 comments:

aisya said...

pehhh, never cross in my mind. huhu ~ dyrg wt projek tyme event2 besar ek, haishhh. smoga dyrg sempat bertaubat.

Anonymous said...

Agreed cik wanna!

♥yaya budak suka embun♥ said...

zaman skang
T_T

Wana De'Amor said...

::aisya::
~sy terpk bila tgk kes pembuangan bayi ni mcm ada musim...

::anonymous::
~erkk..student sy yg mana pulak ni..heheh

::yaya::
~mintak simpang la kan~ haish~