Jan 10, 2011

Patutnya Ziana Zain Juara AJL..ngeee~

salam..selamat pagi....oh mata sangat tak mengantuk! harus tido sebab esok keja..woi! dah 4 hari cuti~ harus la malas nak bangun esok..help!help!..hurmm..asalnya nak blogcycling je mlm ni, tapi disebabkan tikus tetikus takda..entah mana aku letak...so buat entry jela mlm ni....harus la hampa tau kan..apa isu hangit la ni..op cossss la pasal AJL 25 yang baru je habes tadi...confirm la juta juta juta bloggers mengomen pasal AJL kan?? kan?? kan?? termasuk aku la dalam juta! juta!juta! tuh..apa pun TAHNIAH la kepada pemenang..Pengacara Majlis..Ally,FBI n Cheryl mmg la sangat2 best...FBI la manusia yang paling aku xbleh bla derrr!! muka cucur selamber badak dia tu mmg la lawak...masa dia try to speak in english tu..kehkehkeh..cayalah bro! hariaaa penang hariaaaa!!!

so malam ni..aku tamau la komen setiap satu peserta..jenuh aihhh nak komen sorang2..aku bukan pengkritik der...mau aku komen baik hampa lantik aku jadi pengkritik!! lantik cepat!!! cuihhh! tadak sapa mau..takpaaa laaaaaaa~ =P so rasanya aku lebih cantik tertarik dengan persembahan 3 diva diakhir rancangan tadi....pergh! meremang bulu aku der!!! serius meremang!!!! ngeri pun ada...syahdu! sadis!! angau! sasau! suma laaaa!!!!
jom kita tengok diva2 ni sat~ layannnn~


DIVA Paling Popular...~jeng....jeng...jeng.....
::

::

::

Wana de'Amor..... (hehehe..gurau ja...) jom2 kita jenguk bawah lagi jom~

::

::

::

oke...Diva 1 _ Dato Sharifah Aini...
.

alhamdulillah...beliau sudah tampil bertudung...tahniah kepada kak Pah cumaaa......


rasanya ada kelainin sikit la ye pada rupa paras kak pah ni...hampa rasa kat mana? huhuhu..takmau kutuk2...berdosa...cuma rasa hidung n pipi n bibir beliau agak pelik kan?? pic kat bawah ni rsanya elok lagi hidung beliau lalalalalala..... err..aku tak kata apa kan??? ngee~ larikkkkk!!!


oke...settle pasal Diva 1...jom kita usha
Diva no 2 pulak...tadaaaaaaaaa~

::

::

::

::

ZIANA ZAIN!!!!!!
eh...alamak..eh..silap..padam2...eh tak..ni bukan..eh bukan..alaaa..cmna leh silap ni...scroll bawah...scrolll!! scrollllllllllll!!!!

hehehe...pic bawah ni haaaaa Ziana Zain yg betul2...yg atas tu 'kipas susah mati' dia...hehehee... haaaaaa...masa ni la aku meremang...!! sasau...!! angau..!! gagau...!! gila lah Ziana punya persembahan...dah la baju dia kaler HITAM!!! fav kaler aku plak tuh!! lagu yang dia nyanyi pun lagu fav aku!!! kesimpulannya aku terpana n terpaku la dengan persembahan Diva Ziana ni...vokal dia mantap sehhh!! tak berubah der!! cuma tone lagu la dia ubah sikit2...tabik spring la kat Ziana Zain..agak2 kalao aku puji camni...dia tau..dia nak tak sponsor aku pi Slimming World...kihkihkih...perasannnn hang!!! cuih! dia tak tgk la blog hang weh!!! oh sadis.... tgk pic bwh ni..skali dia tarikkkk~ ngenggggg keluar urat dia weh! tabik2..cayalah Ziana Zain... op lupa..alkisah Keluarga Zain ni...masa mula2 Maher Zain nak fofular dlu..bila aku cerita kat Mr.Ch lagu Maher Zain ni sedap...dia leh tnya soklan cmni " Maher Zain? sapa tu?? adik Ziana Zain ka? " adessss....aku diam n tgk Mr.CH dlm kebingungan~ dem!


oke the last one...
Diva Faling Fofular...Dato Siti Nurhalizaaaaaaaa~

( sila baca dalam gaya MC AJL ).....

pergh...cantek..cun melecun Diva yang nih~ skang ni beliau dah berani menari dalam persembahan..cayalah...yela..Dato Siti ni kan ala2 pemalu gitu....alaa..cam aku la...awwwww~ bila tengok balik tadi..ingatkan Dato Siti tak pakai tudung...sebabnya nampak macam rambut je kat belakang tuh~ usha...close up! ohhh... dia pakai Tudung Siti... yela tudung dia la..pesyen tutup sanggoi!!! kalu aku pakai cmtu kaaa... mau kena kapak dengan bapak aku! ngeri sehhh! apa pun...bila beliau nyanyi lagu Cindai..pergh! teringat zaman sekolah dulu~ ahh..syahdu..weeeee



kalau Dato Siti bertudung camni kan bagus? cantek..comey...lotey aihhhhhh!!!! tapi tu la..terlajak perahu boleh gostan ( undur )..terlajak kata nak pakai tudung...kot mana pun kena tutup la jugak rambut..ngeee~haihhh...apa pun...kita doakan yang terbaik ye....cayalah~

so rasanya sampai sini saja kot..leteran aku..dah nantok la..harus tido dah ni...adiossss~

3 comments:

aisya said...

haha, kak ziana yg ptot mng ! wahaha

Anonymous said...

adoiyaiiii wana... mmg ler x patut ana rafali menang lerr!! mmg x patut!! harus ler ke org lain.. die merepek meraban, mcm jeli basi dlm sangkar dlm persembahan die tu wana.. ohmylenta!!!! ase mcm terkedu saat nme nye die sebut!! chewaahhh! seyes, terkejut cm nk mati... trus sy jerit2 taw.. miaww2!!! cm tu haaaaa...

Wana De'Amor said...

kahkahkah...rezeki dia tuh~