Dec 26, 2010

Ketaq Lutut vs Ketaq Hidung

hye bloggers...pergh!! ramai gile manusia mlm ni..oh ye...ade bola..Malaysia vs Indonesia...op cos la aku sokong negaraku tercinta...hahaha....dah menang wehh!!! menang oke!! tebus balik kekalahan dulu! cayalahhhh!!!!aha....so aku bukan nak story pasal bola..bukan juga nak cari pasal...just nak mengabeskan masa kat sini je...hehehe..ade ke org nak baca blog aku? takde!!...tapi aku nulis jugak..meluahkan perasaan a.k.a merepek!! ohh..makin berdebar lak skrang ni! haihhh~ makin dekat makin takut!! takde persiapan apa lagi pun...sebab belum tentu tarikh...coming soon~ he....yang pasti..Mr.Ch pesan..."simpan la duit tu utk kawen nnti"...oh~bahgia bila dia sebut perkataan "kawen"....err..mksudnya dia nak kawen dengan aku la kan? kuikuikui... al-kisahnye...tanggal 25 Dec 2010, maka bertukarlah status bakal sepupu aku dari 'in a relationship" kepada "engaged"...hehehe....tu ha..dalam pic yang tengah2 tu la sepupu Mr.Ch a.k.a bakal sepupu aku....aku panggil dia Kak Long..ngeee ~alhamdulillah...selsai sudah majlis....hehehe...hari tu aku jadi tak tentu arah..berdebar2 cam aku pulak yg bertunang? tau kenapa? actually..aku tak berada disitu masa majlis dijalankan sebabnye, aku ikut family aku pergi kenduri sepupu aku...then Mr.Ch call n tanya samada nak datang umah beliau or tak...aku cakap insyaalah sebab aku pun tak pasti bile aku nak balik...lepas tu bakal mertua mak Mr.Ch plak call, ajak ke rumah....so aku pun bagitau la famly aku dan...guess what??? dorang setuju nak pegi.....KETAQ wehhhh!!!!sampai je kat sana, aku dah ketaq lutut beb!! seolah2 aku tak pernah sampai je kat rumah Mr.Ch, padahal dah banyak kali aku pegi..mayb sebab kali ni berlainan kot...aku pegi dengan family aku..dan masa yang sama, keseluruhan family dia ada kat situ...aku rasa cun! serius weh! sebab?? semua orang tengok aku! erk! oke aku perasan..semua org tengok kami....dan......aku melangkan sopan masuk ke rumah Long....hakhakhak..lawak pun ada!!!!! so mcm biasa la...makan..borak..main2 dengan baby yang ada kat situ...borak..makan lagi... settle....tamao aku crita banyak2...aku rasa macam nak gelak! sebab aku jadi pemalu! sedangkan sebelum ni biasa je! Mr.Ch pun jadi pemalu! piiigidahhhhh!!! ^_^so malam tu, aku tak boleh tido tido lena, sebabnye...Mr.Ch bgtau, ada makcik tu kata aku segak...kahkahkah...ingat senang nk dengar Mr.Ch mengakui bahawa aku ni segak??? takdak pasai laaaaa Mr.Ch nak puji2 aku...kedekut pianggggggg!!!! hihhi.....mimpi indah....menunggu saat2 berjumpa dengan Mr.Ch keesokan hari....sungguh~sungguh aku rindu...makin dekat...makin sayang...~~~~~~ tanggal 26 Dec 2010..yeahhh..hari yang ditunggu2...walaupun 2 hari berturut2 aku jumpa Mr.Ch, tapi hari ini adalah hari yang best bagi aku...best bagi aku jela...bagi Mr.Ch sama je...oh~ dia sgt2 takde perasaan...tapi!!! tapi!! kenapa hari ni best? ye....sebab nak celebrate besday Mr.Ch....tapi....aku takde plan nk buat apa? korang ade? yaa...sengal oke! macam biasa, aku pegi angkut Mr.Ch, janji nak tengok wayang pukul 12..disebabkan rumah dia dekat je dengan Village Mall, aku sampai pukul 11.25pg...hang tau dia dok buat apaaaaaa??? dia dok terbaring bawak kereta repair lampu!! erghhhh!!! tak siap lagi?? tak mandi lagii?? sabar2...aku pun pegi la borak dgn mak Mr.Ch sambil tunggu tuan putera msuk bersiram!!! cait! sembang2..tiba2 terbau sesuatu yang wangi...wahhhhh....teruja! kalih2 tengok!! OMG!!OMG!!OMG!!! "hensemnya dia"...kata dlm hati jela..kalau kata depan2 mau kembang semangkok awang tu! ye...dia sgt2 macho hari ni...tergugat iman aku wehhh!!! bagi aku dia macho la..bagi hampa aku tak tauuu!!!sebabnye.. .dia jarang berpakaian smart cmni bila keluar.. kikikikiki~ahaks~so....pukul 12.15 baru gerak...tuan putera aku ni memang la~ish...so terus jugak ke VM sebab nak jugak tengok wayang...nasib le ada jugak tiket awal..cerita Janin...bolehhhhhhh laaaaa......hihihi...so mcm biasa la..jalan2...makan2...tengok wayang...makan lagi...pastu amik gambar...biase la..Mr.Ch sangat2 sooooosah nak ajak dia bergambar...untung le kalao dia nak....tengok la pic2 kitorang...tak kira!! nak upload jugakkkk!!! hehehe....dah selesai sumeee~pastu balik...kalau kuar dengan Mr.Ch, memang makannn je keja! cmna la aku nak kurus! ish!...dah habes makan suma..aku pun gerak la pulang ke rumah Mr.Ch sebab beliau nak pergi tolong mak beliau berniaga di pasar malam...aku akui la...Mr.ch ni, rajin sgt2 orangnya...hurmm..thats y la aku ni sayang dia...aisehh...malu seh!!!! =P....so...rasanya..sampai sini je kot....tak larat nk mengarang dah....tadi kemain semangat...ni dah kiok!!! hehehehe...so jumpa lagi la ye.....dekat2 majlis nanti baru ade story besh..hehe..muwahhh~



















3 comments:

YUL said...

wah, romantiknye kan.,jeles2 huhu ;P

♥yaya budak suka embun♥ said...

ehem3
jeles tgk T_T

Wana De'Amor said...

::YUL::
~romantik la sgt!! ces!!ces!!

::YAYA::
~sila jg jeles oke! hehe~