Nov 23, 2011

:: Tough Pregnant Mommy ::


...Assalamualaikum....

mood nak update blog makin menjadi..cuma kekangan masa dan ketidakrajinan yang menghalang aku dari terus dan terus update blog......bak kata my Mr.Ch " hang tu cewi sat ja".... mmg betul katanya.....


menjadi isteri seorang ATM harus kuat maa~ tambah2 banyak task yang dorang kena buat....well aku rasa aku ni seorang ....

Tough Pregnant Mommy.....

sebabnya???

** aku drive hari2 pegi keja sorang2 dari Sungai Petani ke Kepala Batas dari mula mengandung sampai sarat mengandung...pergi balik lebih kurang 50km sehari!

** aku selalu kena tinggal lantaran memenuhi kehendak kerjaya seorang suami....cthnya....Mr.CH kena duty 24 jam....operasi.....dsb

** aku pergi check up di klinik sorang2 dan mula pregnant sampai dah sarat ni...orang lain kebanyakannya bawak suami, tapi aku tak bawak sebab? suami aku keja di SP, aku keja di KB...dan aku pegi klinik di KB.....

** aku masih mampu berjalan ke sana ke sini, wala
opun perut aku dah sangat besar

** aku selalu ikut suami dan mak mertua aku berniaga Ayam Goreng di Pasar Malam selepas waktu bekerja....( tlg berniaga dan makan...hehehe )

** aku selalu kena ulang alik dari Kepala Batas ke Jerlun, Alor Setar keseorangan untuk memenuhi kehendak kerjaya aku..pernah jugak la M
r.Ch dan family aku temankan....

** aku balik keja malam sorang2 kalau aku kena keja malam, kekadang Mr.Ch temankan..hehe

dan ada banyak lagi la....kesimpulannya bukan
senang menjadi seorang wanita bekerjaya..mana nak uruskan suami, uruskan rumah, uruskan anak lagi nanti...aku rasa, tiada rehat untuk ibu bekerjaya ni.....jadi wahai anak2, wahai para suami, hargailah isteri anda.....hari cuti pun bukan la hari rehat untuk kaum wanita.....dan aku berSYUKUR kepada ALLAH, kerana di beri seorang suami yang sangat sangat sangat memahami.....ALHAMDULILLAH....

i love u Mr.CH



2 comments:

Yana Houry said...

kamu sangat kuat!!! i wish i can be like u...=)

Wana De'Amor said...

@Yana Houry
- semua orang boleh kuat bila terpaksa hadapi sesuatu situasi yang x dpt dielakkan...