Nov 24, 2011

:: Please Be Nice To Pregnant Mommy ::

...assalamuaikum.....

tiada kata dapat diungkapkan untuk menggambarkan perasaan aku sekarang ni.... SEDIH!! tiba2 ja...biarlah rahsia....pelik..kenapa ada sesetengah manusia yang suka buat orang sedih ye? dia tak tau ke yang percakapan dia tu sebenarnya boleh menggangu emosi orang? atau dia sengaja buat-buat tak tawu? aku benci orang macam ni!!!!

tengah-tengah sarat ni, aku memang cepat terasa hati.... hey people!! plis be nice to me la! jangan cakap main ikut sedap mulot!

meh nak story sikit la pasal wanita mengandung ni.....

***emosi boleh berubah dalam sekelip mata...tengah2 happy, boleh sedih, tengah2 sedih boleh happy....macam2 la...aku pelik bila ada yang mengatakan semua tu mengada-ngada ja...

***emosi, perlakuan seorang wanita mengandung bukan dibuat2 la....ada yang kata bila sorang perempuan mengandung tak larat, lemah, lembik, itu cuma alasan.....cuma buat2... nonsense la!

***bila mengidam tu sememangnya dia nak benda tu..kecuali la, perkara2 yang tidak baik..itu hanyalah nafsu....kalao isteri mengidam nak makan benda2 yang mampu diperolehi, apa salahnya kita tunaikan....ada jugak situasi orang mengandung yang nak makan sabun dettol dsb...yang tu memudarkan..x payah la ikut! kalau ikut..kau la BODOH! hihihi

***ada sesetengah wanita mengandung ni langsung takmau melawa....bedak takmau pakai, nak pakai baju buruk2 je..so tak payah la kutuk!! bagi dorang semangat! sebab tu la simptom pembawakan budak!

*** ada pulak asek nak melawa ja...( mcm aku ).....

*** ada yang lemah je....ada yang sentiasa kuat mental dan fizikal

***ada yang cerewet

***ada yang tetiba jadi tak cantik..muka naik jerawat...

***ada jugak yang sentiasa berseri....


dan banyak lagi...lepas ni kita sambung entry apa yang tak sepatutnya anda buat kepada perempuan mengandung...jadi kesimpulannya

PLEASE BE NICE TO PREGNANT WOMAN!!!



13 comments:

c'axoera said...

kata2 mummy masa kaklong pregnant dulu, ppuan ngandung juga tak elok keluarkan kata2 kesat kan kan kan :D

saya hanya duk tepi dgr kebil2 mata cuba tuk paham apa menda dorang ckp:D

Wana De'Amor said...

@c'axoera
-betul tu.....

Azura Nurul Iman said...

assalamualaikum kakak............sabar ye...nanti terkejut baby..hihihi..buat tak tau je..kesian kakak n baby... ;)

Wana De'Amor said...

@Azura Nurul Iman
- waalaikumsalam...hihii..akak ok je ni...

Balqis Azhar said...

bersbr lah yerr..

afzalsukasuki said...

haah la..nak kena jaga macam tuan puteri.adoyai klu saya sebagai lelaki..sy ckp cenggini je."Anta saya balik ke umah orang tua saya!!"

Wana De'Amor said...

@balqis azhar...
-tenkiuu...

@Afzalsukasuki
-hahaha...kalo saya, saya balas cenggini.."balik sdri"..kihkihkih

kakngah said...

aku kan... antara yang beruntung. tiap kali mengandung takde morning sickness. tapi, aku tak pernah pandang lekeh pd mereka yg dapat alahan teruk.
itu bukan mengada2 hoccay!
tiap org lain bahagiannya...

Wana De'Amor said...

@kakngah
- tu la..org yg cakap tu mcm la x penah alah.....haishh!

Nurul Syuhada said...

orang kata kalau perempuan mengandung suke bersolek, maknanya baby die perempuan..heheh...x tau laaa :p

Arpiiz said...

huhu, boleh pulak macam tu..

Wana De'Amor said...

@Nurul Syuhada
- tak jugak..bergantung la..akak suka bsolek gak..tp insyaALLAH baby boy....

@Arpiiz
-boleh la.....

Cik tikah said...

pregant women harus dibelai . kan akak kan? hehe...