Nov 30, 2011

:: Nama Macam Hindustan ::

...Assalamualaikum.....

mood harini biasa2 je...rasa macam takmau amik cuti lagi pulak..aduss!!!! berpinau mata tengok komputer ni.....tak tau la kenapa...sebab pakai celak baru ke? ( saja nak bagitau kemarin beli celak Silky Girl, RM9.90 ) kes bajet la ni....dah nak bersalin pun, nak segak2 jugak..nak cantik2 jugak....takkan nak sebam je dimata suami kan? kihkihkih....ok cukupla mukadimah...

alkisah entry pagi ni nak cari nama anak ! ergh! konpius aku....! lagi 2 minggu ja nak deliver...nama anak tak decide lagi ....dh ada nama dalam list...baru teringat pulak...jiran aku punya anak bongsu nama tu jugak! camna la leh terlepas pandang, sedangkan hari2 aku dengar dia jerit2 nama anak dia....adusss!!! 

nak cari ikut nama Mr.Ch, nama beliau panjang bebebor... Mohd Yusfanizal bin Mohd Yusoff... buntu dah aku mencari nama nak dekat2 dengan nama Mr.Ch.... nak nama yang mempunyai maksud yang baik la...takmo terlalu moden, sampai nama anak takda maksud kan? bia simple, janji maksud baik....cewah!

Antara nama yang terlintas difikiran :


Muhammad Sayf Yunus bin Mohd Yusfanizal
Maksud : Pedang Yunus ( nama Nabi )

Muhammad Sayf Mikhail bin Mohd Yusfanizal
Maksud : Pedang, Malaikat Mikail

Muhammad Adam Mikhail bin Mohd Yusfanizal
Maksud : Nama Nabi, Ikutan teladan, Malaikat Mikail


Muhammad Affan Mikhail bin Mohd Yusfanizal
Maksud : Nama Bapa Saidina Uthman, Malaikat Mikail

Muhammad Afnan Mikhail bin Mohd Yusfanizal
Maksud : Kecantikan/seri , Malaikat Mikail

tudia punya banyak nama....aku cari nama baby boy sebab insyaALLAh kami akan dikurniakan seorang bayi lelaki, kalo mengikut scan doktor la..tapi kalo ditakdirkan dapat bayi perempuan, kami dah decide 1 nama ja..memang takmo nama lain dah.....

Nur Safiya Humairaa binti Mohd Yusfanizal
Maksud : Cahaya Wanita Suci Berpipi Merah.....

cantik maksudnya...bagi aku, biar nama anak tu stock lama2, tapi maksdnya baik...tak mo sangat nama moden2 ni.....aku berkenan satu nama anak member aku.....Wan 'Isa Uzair..... nama simple, tapi maksud sangat cantik.....semua nama nabi tu....

so korang dah decide ke? aku paling berkenan nama yang 1st tu..Muhammad Sayf Yunus bin Mohd Yusfanizal...sebabnya ada huruf S dan Y.... yela, nama aku Nur Syawana..nama Mr.Ch plak Mohd Yusfanizal....seswaiii gituwww!

Mr.Ch kata nma tu macam hindustan.....yela sebab Mr.CH pun dah macam Shah Rukh Khan....bluekk!!!

5 comments:

mr.curly said...

moge sume nye selamat,insyaAllah..murah rejeki slalu..hehe

♥yaya budak suka embun♥ said...

yg no 3 kami suka. teheheheheheh

MisS HoNeY said...

waa,dah nk cuti bersalin ye.suka nama yg da mikhail :)

Wana De'Amor said...

tenkiu semua.....ramai yg minat nama no 3 kan..hihi..saya juga

Anonymous said...

Today is ethical poorly, isn't it?