May 11, 2011

:: Rindu Setengah Mati ::

...Assalamualaikum...


Satu hari itu...sambil lepak dekat ruang tamu....

isteri : abg....ILY tu apa? ce abg teka
suami : ILY??? ermm...I LOVE U la...
isteri : oke..I LOVE YOU TOO.... ( sambil buat muka selamber )
suami : oooooo pandai dia noooo..( gelak buat muka macho )
isteri : esok abang dah nak pegi tinggal yang 2 bulan.....agak2 abang buleh balik dak?
suami : insyaALLAH yang....kalau takda apa mungkin abang boleh balik, tapi abang tak janji.....yang dok rumah mak elok-elok tau..jaga baby baik2...yang pasti 3 Julai ni abang balik naaa.....
isteri : ................... ( air mata mula meleleh )
suami : laaa..jgn la teriak....sat ja kan abg pi....abg pi keja....
isteri : tapi kita langsung tak buleh contact.....( lagi laju nanges )
suami : sabar la...memang dalam hutan takda line.....
isteri : huuuuuu.....( nanges sambil peluk laki aku la...)
suami : abang nak bawak mak pi nega ( berniaga ) ni....
isteri : ........................... ( tengok suami buat muka kesian, pastu lepas pelukan )
suami : sat lagi abang balik na....dah yang pi rehat, tido, jangan buat apa2 pun ( dia mmg suka bela lemak aku )
isteri : ............................... ( air mata meleleh lagi )

buka tv..tutup tv...buka balik...mkn biskut....empty....i miss my hubby..

tiba-tiba...

betul...betul...betul.... ( bunyi henpon )

Text Message From : Suami Syg...
" yang buat apa tu"

reply : tak buat pa....bosan

Text Message From : Suami Syg..
"emmm"

reply : emmm...

Text Message From : Suami Syg
" sat lagi abang balik na..kita keluar beli barang2 abang nak pi operasi esok"

reply : okay..yang rindu abg..esok abg dah nak pi...

Text Message From : Suami Syg...
" abg pun....kita jumpa sat g tau..muuaahhh"

reply : I LOVE U abang...

tak jawab.....hurmmm.. sedih......
15 minit kemudian....


vroommmmmmm!!!! KCW masuk umah.....pastu ada orang berlari masuk ..kalut.....

suami : I LOVE U TOOOOOOOOOOOOO.......( sambil terjelepuk duduk depan aku n hug me =)
isteri : .....( gila ka pa laki aku....hihi)
suami : jom siap..kita ronda2 pi beli barang
isteri : oke ( mood masih sedih )

dlm perjalanan aku banyak diam....dia pulak banyak bercakap....yela...aku masih tak leh terima yang dia nak pegi tinggal aku 2 bulan....plus aku memang nak muntah...so...sepanjang jalan...uwekkkkk!!! uwekkkkK!!!! dalam plastik barang....

suami : abang betul2 susah hati nak tinggal yang
isteri : takpa...yang ok... ( padahal dlm hati kata, takyah la pi )
suami : abg rasa x seronok nak pi
isteri : abg kan keja ( cover sedih...bg smgt kat laki )
suami : hmmmm....jom mkn roti canai

malam itu....

suami : abang pegi ambik mak ye...
isteri : hurmm...

pastu....ZzzZZZzzZZz

aku terjaga.... 6 missed call.....3 msg...hihihi...suma dr Suami Syg.....sory abg...yg tertido....eh..dia da balik...

suami : abg bawak balik pasembur..jom mkn..
isteri : ( keluar bilik..duduk tersadai depan tv )
suami : ( sediakan makanan...teruk btoi aku )....then...nak yg makan...
isteri : tak lalu...
suami : mkn na...
isteri : oke ( mkn 3 mulut..da kenyang )
suami : apa la nasib...abang jugak kena makan..gemuk la abang....
isteri : ( tersenyum ja )....

HARI ITU....6.30 Pagi

Suami : yang....abg pi dulu na
isteri : ( da tak mampu bercakap..nanges tak henti2 )
suami : abang sayang yang sangat2...yang jaga diri baik2 tau..jaga baby kita....jangan sedih na..masa berlalu....nanti abg balik la
isteri : ( nanges lagi )

suddenly....satu pelukan erat dan.......aku nampak titisan jernih dimatanya.....YA ALLAH...aku tak kuat nak tengok dia macam tu....

isteri : abang jangan nanges...yang akan jaga diri....abang pun jaga diri...
suami : insyaALLAH......abg sayang yang tau
isteri : me 2...

lalu...dia pergi....pergi meninggalkan aku selama 2 bulan....

HARI INI

betul3..( bunyi henfon )

Text Message From : Suami Syg...
...permintaan RM1 dari .....

ya ALLAH....ada line...aku terus gapai opis phone dan call.....satu suara yang sangat2 aku rindui sayup2 kedengaran.....air mata aku menis lagi..tidak aku peduli siapa orang sekeliling, yang aku fikir hanyalah suamiku.....berlinang2 air mata semasa bercakap dengannya...masa terlalu singkat...percakapan kurang jelas....line putus2....dan dia terpaksa pergi....dia berusaha jugak cari line utk memberi khabar beritanya kepada aku....nasibla dia kena duty ronda....ALHAMDULILLAH....cuma aku agak terkilan...sebab aku tak sempat bagitahu yang aku rindu dia sangat2...aku cuba call...."this is the voicemail...."....kecewa...

tiba-tiba
...inginku gapai bulan dan ku petik bintang...... ( lagu henfon utk suamiku )
Pemanggil : Suami Syg...

terima kasih YA ALLAH kerana memberi 1 lagi peluang.....lama kami berborak...banyak aku bercerita...banyak dia bertanya...yang pastinya aku takkan lepaskan peluang untuk katakan bahawa aku terlalu merinduinya....dan dia juga sama....

"hilanglah segala resah....pudarlah segala gundah....."

aku sentiasa mengharapkan keajaiban seperti ini berlaku lagi.....doa dan terus berdoa..insyaALLAH.....



7 comments:

♥yaya budak suka embun♥ said...

kak wana..sabaq taw..kami sedih la baca ni..ampa jaga diri elok2 taw..

Wana De'Amor said...

@yaya
~insyaALLAH...sedih mta membaca...sedih lagi bahu memikul..huhu~

Mr.Thinker@Ali said...

Owh. so touching. T__T
anyway, sabo jaa la. kuatkn smgt yo! Jaga baby elok2. ^^

Syafawani said...

wuaaarrrgghh..sayu gileer...sabaq naa kak wana..Allah maa' as-sobirin :) take gud care of the little inside ur tummy n yourself

Wana De'Amor said...

@Mr.Thinker
~tengs...tgh kuatkan semangat ni =)

@Syafawani...
~i will..nk coolblog tau....huhu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kasih seorang isteri & cinta seorang suami.. semuanya memerlukan pengorbanan demi tanggungjawab & tuntutan hidup.. sabar la yer

♥yaya budak suka embun♥ said...

hahah..kak wana..update la lagii..syiok baca :p

NEW ENTRY :TIADA YANG KEDUA