Nov 18, 2010

:: Snow Ice Yang Sedap ::

pening ku fahami dirimuuu...pening ku mengikut rentak mu...namun bila jarang ketemu..rindu pula bermain dimindakuuuuuu~ mungkin cara kita berbeza...yang sama hanya rasa cinta.....berlawanan tingkah dan selera..lebih mudah ku ikutkan saja....disitu peningku kan bermula...shalalalalala......

eh....hehehe..salam semuaa...sory la..syok sgt layan lagu Pening nyanyian M.Daud Kilau dan Ezlyyn...alkisah dengar kat Hot.fm la tadi..balik2 teros cari dlm You Tube...hehehe...so apa post hari ni? rasanya nak cerita psal ais krim la...yummy!!!!

al kisah...last week aku kuar jenjalan dengan My Mr.CH...cm biasa la...kitorang meronda Sungai Petani je..yg bestnya..port kitorang mesti SP dan KL je...kalo KL tu time aku ke sana kalo ada kursus..n kebetulan dia pun ada sana..haha..lawak kan...hehe...then haritu aku dgn Mr.CH kuar around 12 noon la...aku ni bersiap dengan berbaju kurung se ayu2 nya gitu...sebabnya Mr.Ch kata..nak bawak aku g kenduri kawan dia...masa OTW tu...Mr.CH call..teeettttt..


" yang...kenduri bukan hari ni laaaaa....minggu depan hari ahad"

OMG!!!!! cmna la dia boleh silap?? punah harapan aku nak g kenduri..aku dh la lapaarrr giloo! adess...then pas g amik mr.CH kat umah...aku ajak dia pi KFC..makan!!! hahahha..puas hati aku!
pastu...Mr.CH ajak aku g kedai alter baju askar...hahah..aku sukaaaaaa!! pi amik baju yg dia alter...meroyan aku bila lalu depan kem dia..hoho..merayau2 mata aku...kahkahkah..maap ye abg.,.i suka2 tgk je..hehe..then aku ajak la Mr.Ch g Tesco SP untuk cari hadiah wedding my best fren Aya...

dah sampai Tesco tu..punyaaaaa la dahaga..nak beli air nampak cm ramai sgt beratur..then aku pegi la satu kiosk tu sbb nampak mcm ada jual fruit juice..skali aku oder..adik tu kata fruit juice dh habes......kuciwa.....then dia tanya aku..

adik kiosk : kak tak mau try snow ice ka??

aku yg dahaga : apa benda tu...

adik kiosk : nak rasa...( sambil dia bg satu cawan kecik )

aku yg dahaga : ok la bg satu!!


pastu aku tgk la adik ni buat snow ice tu..dia pakai mesin ais kacang tu..pastu ice tu berperisa...ada laici..grape..strawberry...chocolate...mcm2 la...then aku pilih laici...pastu ada topping dia...kena pilih 2...aku tgk ada benda bulat2 kecik..aku try la yang tu..perisa laici dengan markisa...aku tanya dia benda tu apa...dia kata Magic Ball...hurmmmm...

SNOW ICE - Perisa laici


yang bestnya..biji2 bulat tu..bila makan..dia meletup dlm mulut...plup!! plup!! sedappppp sgt2...puas makan!!! hehehe..aku suruh la Mr.Ch rasa..mula2 dia cm pelik je...pastu dia plak dok angkut aiskrim lepas satu sudu..satu sudu..berebut plak dengan aku...lupa teros yg aku sedang dahaga..hehehe..kami mkn smpai la abes...

then..kami masuk dlm Tesco..cari hadiah wedding si Aya ni..Mr.Ch ni mmg merapu..merepek!! suruh aku beli timba la...sudu la...mcm2 kat dia..pening aku! last2 kitorg bagi set mug hitam putih...cantekk..hehe..no pic! sbb nak bg Aya tgk dlu..weeeee~haritu beratus jugak habes sebab Mr.Ch beli kipas la...aku rasa cm shopping dengan suami plak..awwwwwwwwwwwww gatai!!!! present Aya pun Mr.Ch bayarkan..T_T...dah habes shopping! Mr.Ch ajak aku g beli lagi Snow Ice..tu...kali ni...aku amik perisa Honey Dew - Topping Laici n Markisa, dan Grape- Topping Laici n Mangga...sebab topping dia ada 2 perasa ja..Markisa, Mangga n Laici...so kami makan lagi smp kenyang...

SNOW ICE - Perisa Grape

SNOW ICE - Perisa Honey Dew


dah habes makan..kami balik umah Mr.Ch..pasang kipas dan borak2..lepas tu ajak aku makan lagi kat restoran tempat biasa kami...Restoran Simpang Maju...hidup aku dgn Mr.Ch ni..asek makan je...pastu gemok! haihh!

so panjang bebenau la ye kali ni..selamat membaca dan sapa2 yang dok dekat2 dengan Tesco SP Utara dekat2 Village Mall Sp tu..sila2 la pergi rasa SNOW ICE tu..sedapppppppppppppp!!!!


2 comments:

intanurulfateha said...

mcm sedappppppp je!
mne nk crik ek kalau kt muar neh T__T

Wana De'Amor said...

::intanurulfateha::


mmg sedap...sbb magic ball tu dia akan meletup2 dalam mulut...jadi cm gian nak makan..hehehee...try cari kat Giant ke...Tesco ke..ada Kiosk2 ice cream tu~