Jun 17, 2011

:: Suami Aku Bukan Macam Ahmad Seth Tan ::

...Assalamualaikum...

hye..lama x update blog..yeah..harini ada idea..suka ati aku je nk update ke x..hahaha..well sambil2 dengar lagu Sejarah Mungkin Berulang ni, aku update blog ni....kenapa lagu Sejarah Mungkin Berulang?? entah..saja nk dengar lagu retro....patutnya aku dengar alunan zikir di pagi Jumaat ni...tapi mood berubah plak...ceh!

teringat kisah semalam...
perkahwinan bukan semuanya indah..tapi setiap kesedihan yang disulami kesabaran akan bertemu keindahan.... =)

alkisah petang semalam...

laparnyaa....balik keja aku berenti tepi jalan untuk beli goreng pisang dgn soya....alamak..soya takda...ada air tebu ja..disebabkan aku terlalu dahaga, aku beli jugak tebu dgn goreng pisang..dalam keta aku makan goreng pisang n minum sikit ja air tebu tu bagi hilang dahaga...

lepas 5 minit....( tengah drive balik rumah )

peningnyaaa.....nak sampai rumah jauh lagi....aku gagahkan juga drive..akhirnya alhamdulillah sampai =)

kepala masih pening..aku betul2 tak larat..

then

aku : abang...yang dah sampai rumah....malam ni kalo yang x larat, yang tak pi la pasar malam..yang pening la

suami : tdo ja....

aku : yang nak rehat, balik satg bawak balik ayam 2 ketul kat yang na..yang x makan nasi lagi harini...lapaq

suami : ok2

TIDO...

"ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang"...laungan Hp aku buat aku terjaga..
calling from " Suami Sayang"

suami : hello..buat apa 2

aku : tidoq

suami : dah maghrib ni yang...bangun2...mandi2 satg tidoq balik pas maghrib

aku : ye

suami : ya ka ni? bangun2

aku : pening la...sakit kepala sangat2 ni

suami : layan sangat sakit tu..benda yang kecik bagi manja sangat...sebab tu tak larat...cuba bangun, mandi, buat keja, sure tak rasa sangat....ni yang layannn ja mata tu..layannn sangat sakit tu....

aku : ye la.. ( kecik hati )

suami : majuk la 2...hurmm..k la..assalamuamaikum...

ye..memang aku merajuk..aku kecik hati..aku betul2 pening la...bukan aku buat2 pening...apsal dia x faham? ....setis demi setitis air mata aku meleleh...cepat benar rasa sedih sekarang ni....silap sikit aku mesti nak menangis......aku betul2 sedih...
sedih sebab aku rasa dia tak faham aku.....

"baby..ibu sedih abah buat macam ni"

OFF HP...fed up!

mandi...tengok tv...rehat....lipat kain....

tiba2 Hp maxis aku bunyi....calling From Suami Sayang....x sempat angkat....then aku On hp Celcom...mesti ada missed call dgn mesej.... ya betul...

suami : sampai off Hp ni apa cerita ni??

suami : buat la kerap2 na...

aku : em....


aku masih kecik hati dengan dia...kot la nak pujuk aku..hampeh ja...

10.45 malam...

dengar bunyi kat luar....suami aku dah balik....aku tengah iron baju masa 2....dia masuk umah buat tak tau je kat aku...sedihnya hati aku ALLAH je tau....aku pun buat tak tau jugak dekat dia...hihihi....biarlah....

baju dah siap iron....aku lepak depan tv yang siaran ntah apa2....pastu aku dengar kebum!!! kebam!!kebum!!kebam!! dekat dapur..... aku biarkan...mungkin dia masak megi kot....

ciauuuuuuuuuuuuu ( siap tumis lagi ).....

hampir 10 minit keadaan senyap sunyi....mungkin dia dah siap masak.....

THEN....

suami : nah yang makan ni...abang masak...

aku : ( terkebil2 tengok dia sambil sambut mangkuk yang dia hulur kat aku...speechless )

suami : kenapa buat muka camtu? x sedap ka abg masak??

aku : eh tak...sedap la....( sambil makan megi kuah masakan suami aku..aku lapaq gila )

keadaan sunyi....aku rasa bersalah sebab tak pedulikan dia sedangkan dia berusaha nak baik semula dengan aku...sebab benda kecil pun aku nak kecik hati...aku makan je diam2...walopun aku malu tapi sebab lapaq aku makan jugak..hahahaha..buruk gila perangai aku!!!

suami : nah yang ayam goreng tadi

aku : ( terkebil2 lagi..kelu )

pastu aku amik pulak ayam tu dan makan....hahahaha.....hepi ending....xda majuk2 dah... dia mmg tak romantik....dia x pandai pujuk langsung...tapi dia ada cara dia tersendiri.... dia bukan macam Ahmad Seth Tan dalam cita Nora Eleena yang selalu pujuk isteri dia dengan bunga..... walaupun aku selau angankan situasi rumahtangga romantis macam Seth Tan & Nora Eleena, aku bersyukur sebab rumahtangga yang terbina memberi kebahagiaan yang tak terkira kepada aku dan suami....

kepada suami aku yang aku sayangi...kisah ni untuk abang....yang mintak maaf banyak2 sebab yang selalu merajuk2....i love u..abang adalah abang....Mahal Kita..... =)


2 comments:

Chenta Momon said...

aku kesian kat nizal...hahahahah....nnt bt lg cmni na...hahahha

Wana De'Amor said...

kahkahkah.....want more???