Dec 5, 2010

::Contest Mata Paling Menawan::

hye..salam...penat harini berjalan sehari...celebrate besday? takde la..saja jalan2 buang masa..g tengok cita Ngangkung..sumpah lawak kau!! oke..entry kali ni pasal mata..sebab pe kali ni pasal mata? ye..sebab aku dh masuk Contest Mata Menawan dr blog Miss Lelayang...disebabkan harini besday aku..dan tarikh tutup contest adalah on my besday..aku nak cuba la masuk...hehe..1 perenggan je kan? aha..jom baca!


ermm...kenapa mata saya menawan??

kenapa mata aku menawan ek? aha..sebabnya mata aku cantik la..namun tidaklah secantik mata Rani Mukherjee..mata aku juga tidak kecil..tapi tidaklah sebesar mata Aiswarya Rai. Orang kata, dari mata turun ke hati, teringat aku satu kisah zaman muda dulu, dimana aku seorang pekerja baru disebuah kilang ( saja nak hilangkan bosan sementara nak tunggu result STPM ),masa tu takde sapa hiraukan aku dalam line,ada la 2-3 orang yang tegur tanya nama... kebetulan masa tu aku pakai spec mata sebab baru je nak lega sakit mata..so lebih kurang 2 minggu aku pakai spec..spec yang bingkai tebal tuh..then bila sakit mata dah pulih sepenuhnya, aku pun bukak la spec sebab aku memang jarang pakai spec, lagipun aku hanya ada silau je..bukan rabun. So satu hari tu, aku pegi kerja tak pakai spec, tiba2 ada sorang akak tu tegur " segak rupanya budak Wana ni kalau buang spec, masa dia pakai spec tak perasan mata dia, bila dah bukak spec baru nampak mata dia cantik"..OMG...aku kembang 18 pinggan oke!! dia kata mata aku cantik, dia juga kata, renungan aku tajam . awww...then lepas tu, masa rehat...ada pulak technician2 tanya aku ni budak baru masuk ke dah lama..adess...dah dekat 2 minggu aku keja...baru dorang nak perasan aku...bila akak yang puji aku tu bagitau dorang, baru la dorang kenal aku " owh,..budak spec tebal tuh, comey rupanya"...kahkahkah..aku comey wehhh! itu la kenangan paling perasan aku! Hanya Kerana Mata....dan sebab itu aku rasa mata aku menawan..ahaks~


jadi ini gambar saya tanpa spec...dan ini juga pic untuk contest ini..boley ka cmni??..saya yang tidak berkaca mata ye..hehehe...



2 comments:

Queen F said...

wahh good luck! :)

selamat berkenalan.. :)

Wana De'Amor said...

::Queen F::
~tenkiu..salam perkenalan juga~