Oct 23, 2010

:: up-to-date laa sangat ::

hye bloggers....lama x update..x tau nak update apa..luahan hati?? em..cm biasa je skang ni...cuma nk update tentang BAHASA...well skang ni paham2 la..budak2 makin maju..makin pandai...so macam2 jenis benda dorang transformkan...sebenarnya transform bahasa ni lama dah..cuma aku rasa skang ni melampau2 plak..kesnya baru2 ni...ada budak mana ntah salah msg kat henpon ayah aku..asalnya dia misscall..ayah aku call dia x angkat...pastu dia msg cmni ...........

budak : niew cpew

ayah aku : apa? tak faham..

budak : niew cpew erk??

ayah aku : apa ni? jangan main-main..

budak : xpew lew..byew


aduss apakah???? ayah aku umo 52..budak tu umo berapa x tau la den! cuba korang baca msg budak tu dengan gaya betul2 bunyi sebenar la....skali ayah aku kata kat mak aku... " cina kot antar msg ni "..hahaha gelak guling2 aku dgn adik aku masa mak aku cerita benda ni..yela...skali ayah aku msg taip penuh2...dpt msg cenggitu...maunye x pening pakcik tu..adoiii lawakkkkk!! kata kat org...adik aku yg no 3 pun sama je...taip ala2 itu jugak..mau kena sound dgn aku jugak nanti...adik no 3 ( sila refer pic seblah- bertudung pink )...alahai la budak2 zaman sekarang..x salah u all nak up-to-date...but u all terlalu up-to-date sampaikan menyusahkan orang...menyampah pun ade jugak bila baca bahasa u all ni....dunia...oh..duniaaa.....

2 comments:

Chenta Momon said...

hahahahaha...seropa la ngn adik bongsu aku tu...

ana raisha said...

bese la...hihi nak cpt...haha