Aug 25, 2010

:: Cemburu Ke?? ::



salam semua... cewi plak nak menaip utk blog ni...hmmm..takda apa yang nak cakap...cuma rasa terkilan dengan apa yang dah terjadi dengan hidup ni...walau cmna pun..life must goes on kan...cuma wana rasa terfikir...manusia ni kadang2 pelik...pelik sangat2..apa yang pelik? entah la...sebenarnya apa pengertian SAYANG yang sebenarnya? bila kita ada orang yang tersayang..kita happy tak? op cosssss la kan....dalam sesuatu hubungan tu mesti ada
give and take...wana tak faham kenapa ada sesetengah pasangan yang nak kita ikut cara dia tapi dia tak boleh terima cara kita...ok sbg contoh la...si cantek ni tegur la si hensem dia tak suka si hensem ni buat itu dan ini....tapi si hensem tak bleh terima...yela..manusia ni ada EGO...tapi kena faham hati dan perasaan masing2...kalo si cantek cemburu...si hensem kenala faham kan..yela mayb si cantek tu kuat sgt cemburu...si hensem kena cuba elak untuk buat si cantek cemburu...dan yang si cantek pun jangan la cemburu buta...so kat sini la kena ada tolak ansur tu.....hmmm...memang sukar untuk dimengerti kan...cinta, sayang, hati..itu perkara yang paling sukar untuk difahami...emmmm.....

6 comments:

Chu Hana C said...

meh aku komen hang..hahaha hantam sja la aku ckp tu wanna...besa la kn hdp bkasih syg ni..mg akan ada prsn cemburu..org ckp cemburu tu tanda syg..btl x? so 4 me klu cemburu ckit2 tu ok la,,tp klu cemburu mlampau sgt tu payah la jg..yg tu bkn cemburu lg da..yg tu King @ Queen Control kot..tp apa pun aku mbuat pgakuan ikhlas bahawa aku mg kuat cemburu klu my SyG mesra sgt dgn kwn2 ppuan dia hehe xpa la..tu kn tanda sayang..ngee...

Wana De'Amor said...

wahh..ko sma ja ba dgn aku..aku kuat cmburu jugak..tapi entah la...its complicated ok!huhuh

Chu Hana C said...

hehe xpa wanna..besala bcinta mg cam tu kn..kejap ok kejap x ok..huhu aku pn sma jg mcm ko tp alhamdulillah stakat ni msh blh btahan.. ^^,

Wana De'Amor said...

hmmmm.....tima kasih ana..aku takut nt tak oj ja terus kalo aku cemburu2..hihi..cuma aku kena kurang ba skrg...hmmm...smp bila la ek~

chenta_momon said...

aku pn kuat cmbru...huhuhu

Wana De'Amor said...

itu tak dpt dinafikan..sifat semulajadi...how we cntrol tu penting~ ckp je aku ni!huuu